Jogurtowe lody rabarbarowe

Pyszne i lekkie lody?

Jasne, w wersji jogurtowo-owocowej. U mnie sezonowo rabarbar, wszystko połączone słodkością białej czekolady.

Proste i pyszne:

jogurt grecki

mus z rabarbaru*

płynna biała czekolada

 

*Mus z rabarbaru: pokrojony rabarbar, smażymy z cukrem na patelni, dodajemy odrobinę wodę – gotujemy wszystko ok. 15 min.

Wszystkie składniki łączymy i mrozimy, mieszając kilkukrotnie, co 30-40 minut około 6 razy, a później zajadamy pyszne i kremowe lody 🙂

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Muffiny marchewkowe

Grudzień to niezwykły miesiąc, kiedy kuchnia pachnie cynamonem, pomarańczą i nutą orzechów. Połączeniem tej kompozycji

Pierniczki

Pierniczki ostatniej szansy, można je upiec nawet w wigilię i nadal będą aromatyczne oraz mięciutkie.