Lemoniada arbuzowa

Lubicie lemoniadę? Ja uwielbiam, szczególnie w taki upalny dzień nie ma nic lepszego niż zimna lemoniada. Warto urozmaicać klasykę, więc zmieniam główny składnik z cytryny na arbuza.

Sposób przygotowania jest banalny, do dzbanka/ karafki wkładamy:

lód

pokrojonego w kostkę arbuza

półplastry cytryny

czerwoną  poprzeczkę

liście mięty

1-2 łyżki miodu

2 łyżki soku z cytryny

 

Owoce lekko rozgniatamy. Wszystko zalewamy wodą i wkładamy na minimum 30 min do lodówki.

Miłego orzeźwienia 🙂

 

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Muffiny marchewkowe

Grudzień to niezwykły miesiąc, kiedy kuchnia pachnie cynamonem, pomarańczą i nutą orzechów. Połączeniem tej kompozycji

Pierniczki

Pierniczki ostatniej szansy, można je upiec nawet w wigilię i nadal będą aromatyczne oraz mięciutkie.