Lemoniada arbuzowa

Lubicie lemoniadę? Ja uwielbiam, szczególnie w taki upalny dzień nie ma nic lepszego niż zimna lemoniada. Warto urozmaicać klasykę, więc zmieniam główny składnik z cytryny na arbuza.

Sposób przygotowania jest banalny, do dzbanka/ karafki wkładamy:

lód

pokrojonego w kostkę arbuza

półplastry cytryny

czerwoną  poprzeczkę

liście mięty

1-2 łyżki miodu

2 łyżki soku z cytryny

 

Owoce lekko rozgniatamy. Wszystko zalewamy wodą i wkładamy na minimum 30 min do lodówki.

Miłego orzeźwienia 🙂

 

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Letnie leniwe

Leniwe ……. Myślę, że to pyszne wspomnienie dzieciństwa, które można zjeść za równo na śniadanie,

Zielone curry

Uwielbiam dania jednogarnkowe, są mega aromatyczne i można je przygotować błyskawicznie. 400g piersi z kurczaka