Naleśniki…..Chyba każdy je kocha, ale nawet te tradycyjne można podać trochę inaczej.
U mnie mocno chrupiące z nadzieniem jagodowym oraz jogurtem cytrynowym.
Chrupiące naleśniki:
6 naleśników ( u mnie tym razem tradycyjnie pszenne)
20dag jagód
1 łyżeczka miodu
szczypta cynamonu
masło klarowane
Jagody mieszamy z miodem i cynamonem, faszerujemy naleśniki.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy zawinięte naleśniki z obu stron, tak aby skórka była chrupiąca.
Jogurt cytrynowy:
200g jogurtu naturalnego
2 łyżki soku z cytryny
otarta skórka z cytryny
1 łyżeczka miodu
Wszystko mieszamy i podajemy z chrupiącymi naleśnikami. Naleśniki możecie przygotować dzień wcześniej. Oto mamy szybkie, letnie i orzeźwiające śniadanie 🙂