Humus

Pyszne śniadanie? Zdrowa przekąska? I oto mamy domowy humus.

1 słoik ciecierzycy ok. 540 g
2 łyżki pasty sezamowej
sok z jednej drugiej cytryny
ok. 100 ml wody
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Cieciorkę odsączamy, wrzucamy do miski dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę. Aby humus był bardziej aksamitny regulujemy konstytucje wodą i oliwą z oliwek. Natomiast smak humusu sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Humus posypujemy czarnuszką.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

https://pl.pinterest.com/pin/80431543338056253/

Świąteczny stół

Święta Bożego Narodzenia to niezwykle magiczny czas w roku, zapach pierniczków, pomarańczy, oczy cieszą piękne

Niezwykłe kakao

Kocyk, dobry film i kubek pysznego kakao brzmi dobrze? Moim zdaniem znakomicie 😉 Łapcie przepis