Humus

Pyszne śniadanie? Zdrowa przekąska? I oto mamy domowy humus.

1 słoik ciecierzycy ok. 540 g
2 łyżki pasty sezamowej
sok z jednej drugiej cytryny
ok. 100 ml wody
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Cieciorkę odsączamy, wrzucamy do miski dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę. Aby humus był bardziej aksamitny regulujemy konstytucje wodą i oliwą z oliwek. Natomiast smak humusu sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Humus posypujemy czarnuszką.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Letnie leniwe

Leniwe ……. Myślę, że to pyszne wspomnienie dzieciństwa, które można zjeść za równo na śniadanie,

Zielone curry

Uwielbiam dania jednogarnkowe, są mega aromatyczne i można je przygotować błyskawicznie. 400g piersi z kurczaka