Humus

Pyszne śniadanie? Zdrowa przekąska? I oto mamy domowy humus.

1 słoik ciecierzycy ok. 540g
2 łyżki pasty sezamowej
sok z jednej drugiej cytryny
ok. 100 ml wody
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Cieciorkę odsączamy, wrzucamy do miski dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę. Aby humus był bardziej aksamitny regulujemy konstytucje wodą i oliwą. Natomiast smak sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Na wierzchu posypujemy czarnuszką.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Popularne posty
Kategorie

Najnowsze wpisy

Leśna tarta

Leśna tarta skradnie Wasze serca, co prawda nie jest to danie typu fit, ale ciężko

Letnia owsianka

Szybkie i zdrowe śniadanie? Oczywiście owsianka, a ta z sezonowymi owocami smakuje szczególnie dobrze. Moja