Bajgiel z pastą jajeczną

Niebanalne jedzenie do pracy?  Moja propozycja to bajgiel z domową pastą jajeczną i warzywami.

Pasta jajeczna:
4 jajka
1 łyżka majonezu
1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka szczypiorku
sól, pieprz

Ugotowane jajka studzimy, obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy musztardę i majonez, wszystko rozgniatamy widelcem. Doprawiamy szczypiorkiem, solą i pieprzem.

Ponadto potrzebujemy:
mix młodych listków
ogórek zielony
rzodkiewka
ogórek kanapkowy

Przekrojony bajgiel smarujemy cienko pastą, układamy młode listki. Następnie jeszcze jedną warstwę pasty i resztę warzyw. Następnie składamy i pakujemy kanapkę do pracy o ile wcześniej jej nie zjecie 🙂

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Letnie leniwe

Leniwe ……. Myślę, że to pyszne wspomnienie dzieciństwa, które można zjeść za równo na śniadanie,

Zielone curry

Uwielbiam dania jednogarnkowe, są mega aromatyczne i można je przygotować błyskawicznie. 400g piersi z kurczaka