Bajgiel z pastą jajeczną

Niebanalne jedzenie do pracy?  Moja propozycja to bajgiel z domową pastą jajeczną i warzywami.

Pasta jajeczna:
4 jajka
1 łyżka majonezu
1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka szczypiorku
sól, pieprz

Ugotowane jajka studzimy, obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy musztardę i majonez, wszystko rozgniatamy widelcem. Doprawiamy szczypiorkiem, solą i pieprzem.

Ponadto potrzebujemy:
mix młodych listków
ogórek zielony
rzodkiewka
ogórek kanapkowy

Przekrojony bajgiel smarujemy cienko pastą, układamy młode listki. Następnie jeszcze jedną warstwę pasty i resztę warzyw. Następnie składamy i pakujemy kanapkę do pracy o ile wcześniej jej nie zjecie 🙂

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Muffiny marchewkowe

Grudzień to niezwykły miesiąc, kiedy kuchnia pachnie cynamonem, pomarańczą i nutą orzechów. Połączeniem tej kompozycji

Pierniczki

Pierniczki ostatniej szansy, można je upiec nawet w wigilię i nadal będą aromatyczne oraz mięciutkie.