Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru – orzeźwiający, lekko słodki, lekko kwaśny po prostu idealny napój na wakacyjny czas 🙂

500 g rabarbaru

1,5 l wody

1 szk. cukru

sok z 1 pomarańczy

 

Rabarbar myjemy, ale nie obieramy. Następnie kroimy go na 2-3 cm kawałki i wkładamy do garnka zasypujemy cukrem i zalewamy wodą, gotujemy. Kiedy kompot się zagotuję dodajemy sok z pomarańczy. Następnie studzimy i odcedzamy kompot do dzbanka lub karafki.

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Letnie leniwe

Leniwe ……. Myślę, że to pyszne wspomnienie dzieciństwa, które można zjeść za równo na śniadanie,

Zielone curry

Uwielbiam dania jednogarnkowe, są mega aromatyczne i można je przygotować błyskawicznie. 400g piersi z kurczaka