Malinowa lemoniada na gorąco

Lemoniada – napój, który zdecydowanie kojarzy się z gorącym letnim dniem. A jednak jest to wspaniała baza, aby przyrządzić pyszną gorącą lemoniadę. Wersja malinowa jest cudownie słodka, a jednak lekko kwaśna.

2 porcje x 400ml

sok z dwóch cytryn

100g rozmrożonych lub świeżych malin ( kilka odkładamy na dno szklanek)

3 łyżki miodu

700ml gorącej

szczypta cynamonu

plastry cytryny

kilka listków mięty

 

Do dzbanka dodajemy sok z cytryn, maliny, miód cynamon i wszystko mieszamy, tak aby maliny trochę puściły sok. Dodajemy wodę i mieszamy. Lemoniadę wlewamy do szklanek  dodajemy plasterki cytryny i kilka listków mięty.

 

P.S. Uwaga mocno rozgrzewa 😊

Dodaj komentarz

Popularne posty

Najnowsze wpisy

Muffiny marchewkowe

Grudzień to niezwykły miesiąc, kiedy kuchnia pachnie cynamonem, pomarańczą i nutą orzechów. Połączeniem tej kompozycji

Pierniczki

Pierniczki ostatniej szansy, można je upiec nawet w wigilię i nadal będą aromatyczne oraz mięciutkie.