Tosty francuskie na słodko

Chrupiące, lekko słodkie w połączeniu z kokosem i kwaśną nutą owoców leśnych zrobią Wam piękny dzień.

chałka

1 jajko + 1 łyżka mleka

2 łyżki masła

serek kokosowy homogenizowany

owoce leśne + szczypta cynamonu

cukier puder i maliny liofilizowane maliny do dekoracji

 

Rozgrzewamy patenie z masłem, gdy masło się rozpuści, ściągamy pianę. Jajko roztrzepujemy z mlekiem. Kromki chałki obtaczamy w jajku, wkładamy na patelnię i obsmażamy do zrumienienia z obu strony. Tosty odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Owoce leśnie ugniatamy z szczyptą cynamonu. Tosty wykładamy na talerz, dekorujemy serkiem i owocami. Całość posypujemy cukrem pudrem i liofilizowanymi malinami.

 

Smacznego 😊

 

Dodaj komentarz

Najnowsze wpisy

Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy – deser niezwykły, w zależności od dodatków zawsze może być inny i niezwykły.