Pyszne, puszyste i szybkie pączki serowe, z gruszkowo-jabłkowym musem i lody waniliowe z wyjątkowej łódzkiej lodziarni.
3 jabłka
2 gruszki
1/4 łyżeczki cynamonu
Jabłka i gruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy cynamon, wszystko prużymy w garnku, aż z owoców powstanie mus.
350g twarogu mielonego (takiego na sernik)
3 jajka
50g cukru pudru
300g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kieliszek wódki
1 l oleju rzepakowego
Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy twaróg mieszamy do połączenia w jednolitą masę.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Łączymy obie masy dodajemy alkohol. Maczając łyżkę stołową
nakładamy porcję ciasta i smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Pączki powinny same przekręcić się na
drugą stronę kiedy jedna z połówek będzie usmażona. Usmażone pączki wyjmujemy na talerz lekko studzimy.
Dodatkowo
lody o smaku wanilia z madagaskaru ze skórą pomarańczy od MILK LODOWE BISTRO
prażone migdały
Pączki lekko nacinamy, wkładamy łyżeczkę musu, posypujemy migdałami. Obok podajemy gałkę lodów.
Smacznego 🙂