Pączki serowe z niespodzianką

Pyszne, puszyste i szybkie pączki serowe, z gruszkowo-jabłkowym musem i lody waniliowe z wyjątkowej łódzkiej lodziarni.

3 jabłka

2 gruszki

1/4 łyżeczki cynamonu

 

Jabłka i gruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy cynamon, wszystko prużymy w garnku, aż z owoców powstanie mus.

350g twarogu mielonego (takiego na sernik)
3 jajka
50g cukru pudru
300g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kieliszek wódki
1 l oleju rzepakowego

Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy twaróg mieszamy do połączenia w jednolitą masę.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Łączymy obie masy dodajemy alkohol. Maczając łyżkę stołową
nakładamy porcję ciasta i smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Pączki powinny same przekręcić się na
drugą stronę kiedy jedna z połówek będzie usmażona. Usmażone pączki wyjmujemy na talerz lekko studzimy.

Dodatkowo

lody o smaku wanilia z madagaskaru ze skórą pomarańczy od MILK LODOWE BISTRO

prażone migdały

 

Pączki lekko nacinamy, wkładamy łyżeczkę musu, posypujemy migdałami. Obok podajemy gałkę lodów.

 

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Najnowsze wpisy

Letnie leniwe

Leniwe ……. Myślę, że to pyszne wspomnienie dzieciństwa, które można zjeść za równo na śniadanie,